COMUNICAT DE PRESĂ, 26 septembrie 2022

Compania românească PGA Electric se alătură APPCR, în calitate de membru

Un nou jucător important de pe piața românească se alătură Asociației Profesionale a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR), în calitate de membru: compania românească PGA Electric, care a evoluat de la un start-up studențesc, pornit la drum în anul 2000, pentru a distribui becuri în magazinele sătești din Maramureș și a evoluat la nivelul unui business integrat în domeniul energetic, cu activități complexe de producție a cablurilor și echipamentelor electrice.

„Salutăm intrarea PGA Electric în APPCR, suntem bucuroși că o nouă companie românească cu un rol major pe piața de profil din țara noastră se alătură organizației. Iată o dovadă a faptului că platforma pe care o construim este una consistentă, apreciată de membri noștri. Este un moment mai important ca niciodată în care ne putem demonstra competența, prin elaborarea de soluții și propuneri consistente pentru a menține echilibrul furnizării de servicii în acest domeniu, către cetățenii țării, fie persoane fizice, fie organizații, a declarat domnul Cristian Gheorghe, Președintele APPCR.

„Unul din motoarele creșterii noastre stă în faptul că suntem permanent conectați la cele mai noi tehnologii din domeniu și integrăm cu succes cele mai recente inovații în activitatea noastră zilnică. Din această perspectivă, alăturarea cu singura asociație profesională din domeniu existentă în România ne oferă posibilitatea unui schimb valoros de experiență și cunoștințe cu alți membri, precum și forța necesară pentru a contribui la un viitor solid al energiei, în țara noastră ”, spune domnul Bogdan Bumbuk, CEO PGA Electric.

Activitatea asociației urmărește crearea unei punți de dialog între părțile interesate, cu scopul schimbului de expertiză, având ca obiectiv dezvoltarea durabilă a pieței locale de cabluri. Misiunea APPCR este aceea de a proteja, promova și dezvolta interesele producătorilor de cabluri, precum și ale participanților în industria conexă acestora, din România. În acest scop, aceasta reprezintă interesele comune ale membrilor să în fața autorităților naționale, precum și față de instituțiile Uniunii Europene sau de orice alte părți interesate.

Despre PGA Electric

PGA Electric este o afacere de familie care s-a dezvoltat de la un start-up cu un angajat în 2001, la business sustenabil, cu 240 de angajați și o cifră de afaceri de 24 milioane euro în 2021. Compania este în prezent un important distribuitor național de materiale electrice, corpuri și surse de iluminat, cu echipe de vânzări/suport/logistică în Baia Mare, Cluj Napoca, Galați, Timișoara și București, care asigură zilnic livrarea comenzilor către clienții locali. Investind permanent în oameni și echipamente, a devenit unul dintre principalii producători de cabluri din AL de JT cu izolație XLPE, echipamente de JT pentru distribuția energiei electrice și sisteme metalice pentru managementul cablurilor electrice. Mai multe despre companie la https://pgaelectric.ro/ro/.

Despre APPCR

Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR) este singura asociație de profil din industrie, reunind principalii producători de cabluri la nivel național, din care fac parte companii precum Prysmian Cabluri și Sisteme, ICME Ecab, Electroplast, RCB Electro 97 și Iproeb.

Calitatea de membru al APPCR poate fi atribuită oricărei persoane fizice sau juridice române care a dat dovadă de etică și bune practici în afaceri și care recunoaște și se obligă să respecte Statutul și Codul de conduită al Asociației, precum și orice alte proceduri, politici sau documente interne ce le vor fi aduse la cunoștință, cu respectarea cerințelor legale in vigoare. Acesta trebuie să facă parte din categoria producătorilor de cabluri sau din industriile conexe acesteia și se angajează sa sprijine obiectivele și activitatea Asociației. Pentru mai multe informații despre activitatea APPCR vă rugăm să accesați site-ul https://appcr.ro/.