COMUNICAT DE PRESĂ, 13 iulie 2022

Compania românească TeraPlast, cel mai nou membru APPCR

Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR) anunță alăturarea unui nou membru de calibru în cadrul organizației: compania TeraPlast, parte a Grupului TeraPlast, cel mai mare procesator de polimeri din estul Europei.

„Îi urăm bun venit companiei TeraPlast în APPCR și suntem încrezători că împreună, alături de toți membrii noștri, vom face pași importanți pentru a ne onora misiunea. Industria cablurilor și a industriilor conexe este un element esențial pentru rețele moderne de transport de energie, comunicații și date, iar noi suntem dedicați găsirii soluțiilor menite să susțină siguranța, durabilitatea ecologică și inovarea în cadrul acesteia. Avem membri puternici, cu experiență, lideri în segmentele lor, ale căror perspective aduc valoare și relevanță inițiativelor noastre, a declarat domnul Cristian Gheorghe, Președintele APPCR.

„Portofoliul nostru de Instalații se dezvoltă constant prin investiții în extindere și dezvoltare de noi produse românești de calitate. Dovadă stă și soluția recent lansată, TeraDuct, pentru infrastructura de telecomunicații. Suntem singurul producător de microtuburi pentru fibră optică din România. Dincolo de dezvoltările interne, ne implicăm în inițiative care au scopul de a contribui la dezvoltarea piețelor pe care activăm. APPCR vine cu o agendă solidă în domeniul producției de cabluri, iar noi putem contribui cu expertiză la îndeplinirea obiectivelor asociației”, spune domnul Alexandru Stânean, Director General, Teraplast.

Activitatea asociației urmărește crearea unei punți de dialog între părțile interesate, cu scopul schimbului de expertiză, având ca obiectiv dezvoltarea durabilă a pieței locale de cabluri. Misiunea APPCR este aceea de a proteja, promova și dezvolta interesele producătorilor de cabluri, precum și ale participanților în industria conexă acestora, din România. În acest scop, aceasta reprezintă interesele comune ale membrilor să în fața autorităților naționale, precum și față de instituțiile Uniunii Europene sau de orice alte părți interesate.

Despre Grupul TeraPlast

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori Bucuresti și, din septembrie 2021, în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10, pentru al treilea an consecutiv.

Despre APPCR

Asociația Profesională a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR) este singura asociație de profil din industrie, reunind principalii producători de cabluri la nivel național, din care fac parte companii precum Prysmian Cabluri și Sisteme, ICME Ecab, Electroplast, RCB Electro 97 și Iproeb.

Calitatea de membru al APPCR poate fi atribuită oricărei persoane fizice sau juridice române care a dat dovadă de etică și bune practici în afaceri și care recunoaște și se obligă să respecte Statutul și Codul de conduită al Asociației, precum și orice alte proceduri, politici sau documente interne ce le vor fi aduse la cunoștință, cu respectarea cerințelor legale in vigoare. Acesta trebuie să facă parte din categoria producătorilor de cabluri sau din industriile conexe acesteia și se angajează sa sprijine obiectivele și activitatea Asociației. Pentru mai multe informații despre activitatea APPCR vă rugăm să accesați site-ul https://appcr.ro/.